مدرسه علمیه فاطمه الزهراء (س)مرند

آمار

  • امروز: 88
  • دیروز: 50
  • 7 روز قبل: 220
  • 1 ماه قبل: 2084
  • کل بازدیدها: 150847
  • خانه 
  • عکس غرور 
  • تماس  
  • ورود 

نکات روزه داری برای جلوگیری از عطش

24 تیر 1392 توسط جعفرثانی

نکات روزه داری

برای جلوگیری از عطش

دکتر عباس شجاعی ، متخصص علوم تغذیه ، دانشگاه اصفهان

هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی ، کوکو سیب زمینی ، کتلت و گوشت های سرخ شده مثل کباب ، جوجه و ماهی خودداری کنید . این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می شوند تمام روزه داران ، خصوصا آنهایی که دچار بیماری های گوارشی و معده هستند سعی کنند از خوردن این غذاها بپرهیزند و یا از لیمو ترش ، ماست و سبزی خوردن در کنار این غذاها استفاده کنند روزداران برای پبشگیری از بروز ناراحتی های گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیه در سحر یا افطار پرهیز کنند مصرف مایونز ، خامه ، سوسیس ، و کالباس نیز در سحری یا افطار ی مناسب نیست ، زیرا این غذاها زمینه بروز ناراحتی های گوارشی نظیر ترش کردن معده را فراهم می کنند ضمنا خوب است شش تا هشت لیوان آب در فاصله ی افطار تا سحر نوشیده شود و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز ، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف شود .

برای تا مین قند خون : دکتر ربابه شیخ الااسلام ، متخصص تغذیه ، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت

افراد روزه دار همانند زمانی که روزه دار نیستند باید سه وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل سحر ، افطار ، و شام است البته مصرف غذا در دو وعده ( سحری و افطار ) نیز اشکالی ندارد بهتر است غذای مصرفی در سحرویژگی و عده ناهار را داشته باشد در ماه مبارک رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل 5 گروه اصلی غذایی یعنی نان و غلات ؛ میوه ها ، سبزیجات ، گوشت و حبوبات و تخم مرغ ، شیر و لبنیات برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیه ای بدن توصیه می شود استفاده از خرما در ماه رمضان به خصوص در هنگام افطار برای تامین قند خون فرد روزه دار بسیار موثر است روزه داران سعی کنند به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذا های آب پز و بخار پز شده استفاده کنند.

برای حفظ تعادل در وعده های غذایی ، دکتر مسعود کیمیا گر ، متخصص تغذیه :

نیازی به حذف هیچ یک از وعده های غذایی نیست در ماه رمضان انسان دچار محدودیت یا محرومیت مواد غذایی نمی شود و احتیاج به ذخیره سازی مواد غذایی پیش از ماه رمضان وجود ندارد با توجه به این که در ماه رمضان یک وعده ی غذایی حذف می شود همه ی افراد باید حداقل 20 درصد کمتر از ماه های دیگر سال غذا بخورند یا مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان ، بدن فرصت سوزاندن چربی های اضافی را پیدا می کند تمامی روزه داران باید وعده ی سحری را در برنامه ی غذایی خود داشته باشند زیرا حذف این وعده سلامت آنها را به خطر می اندازد .

برای سلامت روزه اولی ها ، میترا زراتی ، کارشناس ارشد تغذیه : فعایت زیاد نوجوانان روزه دار در ماه رمضان منجر به مصرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق در طی ساعات روز می شود و این مسئله می تواند زمینه ساز بروز سوء تغذیه خفیف یا شدید باشد بهترین ورزش ها در طول این ماه ، شنا و پیاده روی پس از صرف افطار است ، چرا که این ورزش ها از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیشگیری می کنند.

منبع : پیام سلامتی 89


مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: مناسبات, علمی لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

صلوات

موضوعات

  • همه
  • حدیث
    • پیامبر اعظم
  • مقالات
  • مناسبات
  • تاریخی
  • شهدا
  • یاران انتظار
  • پژوهش دینی
  • احکام
  • سیاست دینی
  • علمی
  • هنری
  • روایات
  • حکایات
  • دل نوشته ها
  • ناگفته ها
  • روانشناسی
  • نشست تبلیغی
  • جلسه کاری
  • مسابقات
  • همایش
  • فعالیت های تبلیغی
  • کلام رهبر

جستجو

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

amar

وبلاگ استت

| وبلاگ
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس